Jag och Ýmir frá Þingeyrum

Jag och Ýmir frá Þingeyrum

Hedvig Ahlsten

Mig hittar du utanför Linköping

Jag är diplomerad tamningamaður/unghästtränare från FT, samt nivå 2 instruktör inom Centrerad Ridning. 

Jag har bott 5 år på Island där jag, förutom gått 2 år på Hólar, jobbat som en av huvudtränarna på gårdarna Þingeyrar och framförallt Grafarkot, på nord västra delen av ön.

Började min karriär på Island 2007 med att jobba som träningsassisten ett år i Blönduós hos tränarna Sigurbjörg Sigurbjörnsdóttir och Viðir Kristjánsson.

Efter det var jag 1 månad på gården Þingeyrar, utanför Blönduós, dit jag sedan skulle återvända våren 2009 för 5 månaders jobb som en av huvudtränarna.

Sommaren 2009 började jag jobba som tränare på gården Grafarkot, utanför Hvammstangi.

Våren 2010 utexaminerades jag från första året på Hólar och har där med behörighet att undervisa de två första ryttarmärkerna (knapamerki 1 o 2) som finns på Island.

Sommaren 2010 var jag tillbaka på Grafarkot som huvudtränare.

Våren 2011 utexaminerades jag från andra året på Hólar som unghästränare och är där med registrerad i FT som tamingamaður. Under andra året tog jag även prov i att träna mer utbildade hästar/vidareutbilda inridna hästar. Jag gjorde min 5 månaders praktik på Þingeyrar hos Helga Thoroddsen. 

Sommaren 2011 var jag åter igen tillbaka på Grafarkot för att jobba där fram till augusti 2012.

Under min tid på Island har jag tränat hästar i alla åldrar och i alla stadier, från ohanterade unghästar till tävlingshästar. Jag har jobbat med omkring 100 olika hästar per år vilket har lärt mig att snabbt finna vad som måste jobbas på och vilken personlighet jag har att jobba med för att utforma en träningsplan för varje unik individ. Jag tar alltid hänsyn till hästens egenskaper och förutsättningar i mitt arbete. 

Väl hemma i Sverige igen började jag jobba på Stenholmen som tränare och sedan också som ridlärare. Vid sidan om började jag driva Limmerhults Islandshästar.

Våren 2013 började jag jobba heltid på ett sk "vanligt jobb" och har under några år haft hästeriandet på kvällar och helger.

Sommaren 2015 utbildade jag mig till nivå 1 instruktör inom Centrerad Ridning där jag även vidarutbildar mig samt rider för andra CR-kollegor, bla Lotta Månsson Söderström nivå 4 och Elettra Sonedotter nivå 2. Mitt mål är att fortsätta min resa inom detta och uppdatera samt uppgradera mig kontinuelligt. 

2017 bytte företaget namn till Limmerhults Gård i och med att jag fick möjligheten att köpa gården Limmerhult 1 och för att många av mina kunder inte nödvändigtvis har islandshäst. Det ger mig även möjlighet att låta företaget växa på många olika sätt i framtiden. 

2018 uppgraderade jag till nivå II instruktör i Centrerad Ridning. 

2019 tog jag beslutet, efter en ökad efterfrågan, att sluta på mitt dagtidsjobb och försöka mig på att vara helt egen, så från januari 2020 är det hästar på heltid.

2020 började jag min utbildning till att bli Kraniosakral terapeut på häst, blev färdig januari 2022. I februari 2022 påbörjade jag en ett årig tilläggsutbildning för att även bli terapeut på människa, examineras januari 2023. 

Metoder och personer jag insprieras av i mitt arbete:
Sally Swift och Lotta Månsson Söderström

Du är välkommen att höra av dig om du har en häst som du vill få tränad av mig eller om du vill ta lektioner för mig! Discipling, ras, nivå och ålder spelar ingen roll! Erbjuder även behandling av din häst med kraniosakral terapi, samt erbjuder elevbehandling på människa under 2022.

Senaste kommentaren

05.10 | 17:21

Hedvigs engagemang och förmåga att få kroppar att förändras, både min och hästens, med Kraniosakral behandling är något som med ord inte kan beskrivas rättvist. Det måste upplevas!!

29.11 | 04:47

Hedvig är bara bäst, med engagemang, kunskap, nyfikenhet och fantasi hjälper hon mig och min häst. Rekommenderar henne varmt.

05.03 | 12:12

Har ridit för Hedvig i snart två år o jösses jag har blivit en helt annan ryttare!!!
Har fått ett helt nytt fokus på min kropp o balans både i ridningen men även till vardags. Fantastiskt!!!❤️

Dela den här sidan