Góla från Sörboängen -10

Rallý från Bolandet

F. Jór frá Kjartansstöðum
M. Sprund frá Eiriksstöðum

Kom till mig sommaren 2018, först som träningshäst och sedan fick jag erbjudande om att köpa honom. Trevlig kille med fina gångarter, när han vill, som älskar att gå på upptäcksfärd.

Han flyttade från mig sommaren 2021 och förgyller nu livet hos sina nya människor i nordliga Småland.

F. Grettir frá Grafarkoti (8,23 som 4-gångare samt tävlad på högnivå)
M. Eyja frá Gröf Vatnsnesi

Äntligen har jag ett sto efter Grettir! Bytte henne mot mitt sto Heiða frá Hólabaki sensommaren/hösten -14. 

En riktigt härlig tjej med en go attityd! Hon är social, orädd och har lätt för sig, naturtöltare. Fina gångarter. Hon är kelen och väldigt mkt godisgris. Hon har blivit med fodervärd, en elev och vän till mig, och bor kvar på gården. Hon rids för mig på lektion i stort sett varje vecka och det är så roligt att se hur hon utvecklas till sammans med sin fodervärd! 

Spaði frá Þverá II -04

F. Tígull frá Gýgjarhóli (8,60)
M. Þerna frá Djúpadal (7,59 som fyrgångare)

Importerad 2008

Spaði  är en lugn, trygg och stabil kille med ett hjärta av guld! 
5-gångare med fina grundgångarter. Han går med som verksamhetshäst så att jag kan erbjuda ryttare på alla nivåer en möjlighet att utveckla sin ridning. 

Spaði bor nu utanför Rydsnäs i södra Östergötland hos sin nya matte Jessica Rydestrand. De trivs super med varandra och jag kan inte vara gladare för de båda! Och jag har turen att få träffa dem regelbundet och se dem utvecklas ihop 🙂

Heiða frá Hólabaki

F. Parker frá Sólheimum (8,39)
M. Fluga frá Hólabaki

Importerad september 2013

Heiða var min elevhäst första året på Hólar. Köpte henne av Hedda och Indriði på Grafarkot första sommaren jag jobbade där (2009). Heiða föll mig i smaken med sin personlighet och sin motor. Hon är stabil och snäll, och har inga olater som jag ser det. Vi hade en mkt lärorik tid på Hólar och löste skolgången på ett helt ok sätt. Hon är väldigt välriden och mjuk. Hon är 4-gångare med rena fina gångarter. Hon är, precis som Bubben, känslig o lyhörd för vad ryttaren sänder ut för signaler och passar därför mkt bra som läromästare för den något vanare ryttaren. Hon går nu med i min verksamhet som lektionshäst åt de mer vana ryttarna.

Här är intagnings filmen till Hólar som är tagen sommaren 2009. Hon går i bättre form nu och är mjukare.

Jag bytte Heiða mot Góla sensommaren/hösten 2014. Heiða bor nu hos Sofie Gröndahl i Varberg.

Ási från Lönneberga

F. Draumur från Stallgården (8,42)
M. Ida från Lönneberga (7,90)

Ási, eller som han oftast kallas, Bubben, är min första häst. Köpte honom som 3½årig hingst men han blev snabbt valack. 
Han är 4-gångare. Han är en häst med mycket motor och framåtanda. Jag har lärt mig mycket av honom vad gäller träning av hästar. 
Under tiden som jag befunnit mig på Island har han varit hos några fodervärdar. Nu går han som lektionshäst för mer vana ryttare förutom då som min ridhäst. Han fungerar super som lektionshäst då han är väldigt tydlig om ryttaren sitter o spänner sig eller slappnar av, känslig för hjälporna, stabil o orädd.

Bubben var i min ägo i 8,5 år. Nu ägs han av Jenny Söderlund, Linköping, och de trivs super ihop! Känns jätte härligt att Bubben har fått ett så fint hem! 🙂

Senaste kommentaren

05.10 | 17:21

Hedvigs engagemang och förmåga att få kroppar att förändras, både min och hästens, med Kraniosakral behandling är något som med ord inte kan beskrivas rättvist. Det måste upplevas!!

29.11 | 04:47

Hedvig är bara bäst, med engagemang, kunskap, nyfikenhet och fantasi hjälper hon mig och min häst. Rekommenderar henne varmt.

05.03 | 12:12

Har ridit för Hedvig i snart två år o jösses jag har blivit en helt annan ryttare!!!
Har fått ett helt nytt fokus på min kropp o balans både i ridningen men även till vardags. Fantastiskt!!!❤️

Dela den här sidan