Rid för Livet (mot cancer)

Sedan 2015 har jag varje år i oktober anordnat en lektionsdag där alla intäkter går direkt till cancerfonden. Jag skapar en insamling på cancerfondens hemsida där alla lektionstagare och åskådare sätter in sina bidrag.

Bagrunden till denna dag är att jag som många andra har nära o kära som stridit mot denna hemska sjukdom, ibland med ett lyckligt slut, men tyvärr alldeles för ofta med sorglig utgång. 

2012 i oktober miste jag min far, därför valde jag oktober månad för denna träningsdag.

Som inspiration till denna träningsdag har jag min styvmor Cinna som 2014 startade en insamling som fick namnet "Apportera för Livet". Tanken var att våra vänner o bekanta skulle betala in en valfri summa per apport som deras hundar kom med under hösten. Hon hade satt upp ett mål om 5000kr som hon hade förhoppningar skulle komma in under septembers jakter och prov. Det blev explotionsartad framgång! Det var inte bara våra spaniel- o retrievervänner som betalade in utan det var brukshundar, katter, marsvin, sambos mm som apporterade, eller inte apporterade olika grejer o var med o bidrog!

Idag är Appotera för Livet väldigt stort i hundvärlden och det annordnas varje år ett välgörenhets working test för apportering där alla intäkter går till cancerfonden. 

Idag, 2018, har alla apporteringsglada samlat ihop 1 543 712kr till cancerfonden och 143 185kr till barncancerfonden! Så häftigt när många går ihop o bidrar med vad de kan! 

 

Mitt mål är kanske inte att samla ihop flera hundra tusen kronor, men att bidra med det jag kan och tycker är väldigt roligt, o det är just ridning och hästhantering. Jag tycker även om att inspirera människor och ingen blir gladare än jag om denna typ av välgörenhet sprider sig till andra instruktörer eller människor som kan göra det med sin grej! En dag, för några timmar! 

 

Du betalar in valfri summa till insamlingen hos cancerfonden men minst det lektionen/-erna skulle kostat om du väljer att delta under dagen. Vill du bidra men inte rida går det givetvis också bra och då betalar du in valfri summa.  

Senaste kommentaren

05.10 | 17:21

Hedvigs engagemang och förmåga att få kroppar att förändras, både min och hästens, med Kraniosakral behandling är något som med ord inte kan beskrivas rättvist. Det måste upplevas!!

29.11 | 04:47

Hedvig är bara bäst, med engagemang, kunskap, nyfikenhet och fantasi hjälper hon mig och min häst. Rekommenderar henne varmt.

05.03 | 12:12

Har ridit för Hedvig i snart två år o jösses jag har blivit en helt annan ryttare!!!
Har fått ett helt nytt fokus på min kropp o balans både i ridningen men även till vardags. Fantastiskt!!!❤️

Dela den här sidan