Speciallektioner/Introduktionslektioner

Längre lektioner där vi hinner med mer. Är du ny till CR kan denna typ av lektion vara bra någon gång i början för att hinna få en djupare introduktion till CR.

Andra exempel hur man kan använda speciallektionerna är t.ex. avsuttna kroppsmedvetenhetsövningar som vi sedan tar med uppsuttet eller vid markarbete, lastträning eller så kommer vi överrens om ett passande upplägg för just dig och din häst. Går givetvis bra att vara fler på dessa lektioner. 

Sitsanalys (45min-1h)

Vi går igenom din sits, gör olika tester för att se var du kan stärka dig samt får du verktyg till en förbättrad sits i balans. Detta sker utan häst men till viss del i sadel.

 Pris se Sitsanalys

Genomköraren

Vill du få en riktig genomgång med både avsuttet och uppsuttet för att verkligen få så grundlig hjälp och förståelse som möjligt? 

Privatlektion:
30-45 minuter avsuttet med sitsanalys, coreträning och olika medvetenhetsövningar utan häst och efter det ca 45 minuter uppsutten lektion eller om du vill ta det uppsuttna först och det avsuttna efteråt går det givetvis bra.

Parlektion:
ca 60 minuter avsuttet med coreträning och olika medvetenhetsövningar utan häst och efter det ca 45 minuter uppsutten lektion eller om du vill ta det uppsuttna först och det avsuttna efteråt går det givetvis bra.

Under den avsuttna delen använder vi oss av olika verktyg, så som pilatesboll, trampolin, Alexanderhäst mm. 

Pris se Speciallektion

Markarbete & Uppsuttet

Förbättra din kommunikation med hästen först på marken och sedan uppsuttet. Få verktyg att lär både dig själv och hästen olika övningar vi sedan vill ta med oss upp i sadeln. Stort fokus ligger på hur du hanterar din kropp i din kommunikation med hästen och hur mycket hästen egentligen härmar efter dig i sin hållning i olika övningar (tex. voltarbete, öppnor, slutor, skänkelvikning). Sedan tar vi med denna medvetenhet upp i sadeln.

Pris se Speciallektion

Lastträning

Vill du få hjälp med lastträning av din häst? 

På den här lektionen har vi lite mera tid på oss att dels träna ledarskap och kommunikation samt sedan ta med det till lastmomentet. 

Pris se Speciallektion

Egenutfomad lektion

Har du en egen idé om vad du vill lägga upp din lektion? Tveka inte att höra av dig så kommer vi överrens om något passande.

Senaste kommentaren

05.10 | 17:21

Hedvigs engagemang och förmåga att få kroppar att förändras, både min och hästens, med Kraniosakral behandling är något som med ord inte kan beskrivas rättvist. Det måste upplevas!!

29.11 | 04:47

Hedvig är bara bäst, med engagemang, kunskap, nyfikenhet och fantasi hjälper hon mig och min häst. Rekommenderar henne varmt.

05.03 | 12:12

Har ridit för Hedvig i snart två år o jösses jag har blivit en helt annan ryttare!!!
Har fått ett helt nytt fokus på min kropp o balans både i ridningen men även till vardags. Fantastiskt!!!❤️

Dela den här sidan