Bógatýr frá StóradalF. Bólstri frá Köldakinn
M. Brá frá Lækjamóti

Född 2008

Importerad december 2013

Bógatýr var första hästen jag köpte på Island. Jag hade tränat hans pappa och blivit kär, men hade inte råd att köpa honom, så jag fick nöja mig med hans förstfödding som jag även fick namnge.

Boggi är 4-gångare. Han är nyfiken och kelig och tycker om att stå och umgås med människan. En riktig guldgosse som är rolig att arbeta med, väldigt lyhörd och känslig, på ett bra sätt, på vad ryttaren gör, en riktig läromästare! Han vill göra rätt och gör alltid det du ber honom om, givetvis utifrån hans förmåga, gäller bara att man själv är medveten om vad man ber honom om. Övervägd och sansad. Han är min verksamhets huvudsakliga lektionshäst och han uppskattas av de allra flesta oavsett nivå. Min pärla!


Brenna frá Hrísum 2

F. Brennir frá Efri-Fitjum (8,34)
M. Brana frá Laugardal

Född 2011

Importerad september 2016

Detta lilla sto har jag stora förhoppningar på. Jag hoppas hon kommer bli bra! Bytte henne mot min bil och två hemstickade islandströjor när jag flyttade hem från Island till Sverige :) Hennes pappa blev 1a klass som fyraåring och var med på avelsvisningarna på Landsmót 2012. Brennas mamma är inte visad men har mkt benaktion, 5-gångare. Enligt ägarna så saknar hon det där lilla extra av power för att de skulle visa henne. Men det ska tydligen Brennir väga upp får jag hoppas!

Brenna är inriden och tränad 4 månader på Island hos en av min bästa vänner. Hon är 5 gångare och jag har lagt pass på henne ett fåtal gånger, inte svårt alls kan man säga. Brenna är för tillfället min privata ridhäst.

Brenna har väl separerade gångarter, känns som stora rörelser som kommer komma fram ännu mer med mer träning. Känns som en häftig häst!


Háski frá Grafarkoti

F. Grettir frá Grafarkoti (8,23 som 4-gångare samt tävlad på högnivå)
M. Heiða frá Hólabaki

Född 2011

Importerad november 2016

Efter att Heiða och jag klarat av Hólar var det dags för henne att bli mamma ansåg jag. Jag hade redan sedan sommaren innan suktat efter ett föl efter Grettir och bestämde mig då för att så skulle det bli! Jag beställde ett stoföl, gärna svart, med ngt fint vitt tecken samt ngt litet vitt i ögat/ögonen, med mkt man och svans, och framförallt med rörelser som sin far!
Sommaren efter kom ett litet helsvart hingstföl till världen.

Háski har nu börjat sin resa till att bli ridhäst, en känslig kille som vill göra rätt.


Saga från Nybäck

F. Kongur från Knutshyttan
M. Meyja från Nybäck

Född 2013

Saga kom för inridning sommaren 2018, och blev kvar.

Trevlig långbent tjej som blivit en rolig ridhäst. Orädd och framåt. Vi jobbar med balans, koordination och styrka. Har förhoppningar om att hon kan bli en trevlig verksamhetshäst lite längre fram.

Mythos

Född 2014

Mythos är en arabkorsning, pappa angloarab och lusitano, mamma arab.

Håller just nu på att rida in honom, och det går kalasbra. Han är en väldigt snäll och vän individ.

Kello

Född 2003

Kello är en irlänsk Tinker som min bonusmamma Cinna äger. Jag har själv ridit in honom och även till viss del varit med och vidareutbildat. 

 Kello är en uppmärksam och lagom känslig herre med hjärtat på rätta stället. Han är väldigt rolig att rida då han alltid försöker göra sitt bästa och förstå. Man behöver väldigt små hjälpor för att han ska lyssna. Han tänker framåt även om det inte går så fort, ingen trögboll anser jag utan övervägd. Det enda som saknas honom är tölten!

Cinna är snäll och lånar ut Kello till min verksamhet om jag har kunder som är intresserade av att rida tinkerhäst. Grunderna är de samma inom ridningen enligt mig, så det går fint att använda Kello i det mesta, ja förutom töltträningen då... Perfekt för att öva sits och balans i tex. trav.